Aurinkosähkön avulla on mahdollista saada nykyajan mukavuuksia kauempanakin olevalle mökille tai vapaa-ajan asunnolle, etenkin sellaisessa tapauksessa, että perinteisen sähkökaapelin vetäminen ei ole taloudellisesti kannattavaa, tai se on jopa mahdotonta pitkien etäisyyksien takia. Aurinkosähkön avulla syrjäisessä erämökissäkin on kuitenkin mahdollista nauttia sähkön tuomista mahdollisuuksista ja mukavuuksista. Aurinkosähkö ulottuu kaikkialle, ja mökkien ohella sitä on osattu pitkään hyödyntää myös muun muassa veneissä ja asuntoautoissa tai -vaunuissa.

Vapaa-ajan kohteisiin soveltuvat aurinkopaneelit ovat kehittyneet kaiken aikaa tehokkaampaan suuntaan hyötysuhteeltaan, joten haluttavat nykyaikaiset mukavuudet – esimerkiksi televisiot, vedenkeittimet, mikroaaltouunit, kännykkälaturit ynnä muut vastaavat – on entistä helpompi tuoda syrjäisellä sijainnillakin varustetun mökin luokse. Kaiken tämän mahdollistaa nykyaikainen aurinkosähkö: se on helppo, yksinkertainen ja varma tapa päästä nauttimaan moderneista mukavuuksista omalla piilopirtilläsi. Syrjäinen sijainti ei siis tänä päivänä ole mikään veruke sille, ettei omaan mökkiin olisi mahdollista muka saada edullista sähköjärjestelmää. Kannattaa myös muistaa aurinkosähkön ympäristöystävällisyys ja ekologisuus – se ei saastuta ja se on tietenkin loputtomasti uusiutuvaa. Käytännössä järjestelmä tulee siis maksamaan itsensä takaisin ahkeran käytön myötä – sitä voikin siis ehdottomasti pitää sijoituksena pelkän menoerän sijaan.

Sähkötuotanto on riippumatonta auringon avulla

Mökkeihin, vapaa-ajan asuntoihin tai esimerkiksi veneisiin asennettavat järjestelmät eivät ole samanlaisia omakotitaloihin asennettavien kanssa, vaan ne poikkeavat toisistaan siinä, että mökille tarkoitettuja järjestelmiä ei kytketä ollenkaan yleiseen sähköverkkoon. Tämän seurauksena aurinkopaneelien ohella järjestelmään kuuluu olennaisena osana myös akusto, johon on mahdollista ladata virtaa aina silloin kun sähköntuotanto on runsaampaa kuin sillä hetkellä on tarvetta käytölle: ylimääräinen sähköenergia siis pakkautuu suoraan akkuihin, ja sitä on mahdollista hyödyntää niistä silloin kun energiantuotanto aurinkopaneelien avulla on heikompaa (esimerkiksi illan hämärässä tai öiseen aikaan).

Varmatoiminen akku takaa siis sen, että television katselu, puhelimen lataaminen tai kahvin keittäminen ei lopu silloinkaan kun aurinko hitaasti lipuu mailleen tai kun synkät myrskypilvet täyttävät taivaan.

Aurinkosähköjärjestelmät kaikenlaisiin kohteisiin

Olipa mökkisi, huvilasi tai vapaa-ajan asuntosi missä tahansa, meiltä saat erilaiset aurinkosähköratkaisut rakennettuna niin pieniin kuin isompiinkin kohteisiin. Myös erilaiset haastavat kohteet (erämökit ja saaristomökit ynnä muut vastaavat) kuuluvat osaamisemme piiriin. Autamme sinua valitsemaan juuri sinun tarpeisiisi parhaiten sopivan aurinkosähköjärjestelmän, ja asennamme sen avaimet käteen -periaatteella kaikkein vaativimpiinkin kohteisiin niiden sijainnista riippumatta. Palvelumme on asiakaslähtöistä ja kokonaisvaltaista: kun laitteistosi on toimestamme asennettu huolellisesti, pääset sen jälkeen välittömästi hyödyntämään auringon loputonta potentiaalia sähköntuottajana – kevään ensimmäisistä auringonsäteistä aina syksyn punaisena helottavaan syysaurinkoon.

Vapaa-ajan asuntoihin asennettava aurinkosähköjärjestelmä koostuu yhdeksästä eri osasesta: aurinkopaneeleista, ohjausyksiköstä, pääsulakkeesta, akustosta, ryhmäkeskuksesta, paisunta-astiasta, porakaivopumpusta, kaasupulloista ja kaasulämmittimestä. Mutta kuten sanoimme, asiantuntijamme hoitavat näiden järjestelmien asennukset kokonaisvaltaisesti eikä sinun tarvitse huolehtia itse mistään – paitsi siitä, että asennuksen jälkeen hyödynnät aurinkosähkön käyttöpotentiaalia nauttimalla nykyajan mukavuuksista omalla mökilläsi tai vapaa-ajan asunnollasi, olipa sen sijainti missä tahansa.

Jos olet kiinnostunut aurinkosähköjärjestelmistä, kannattaa ottaa yhteyttä meihin. Kerromme sinulle mielellämme lisää aurinkosähkön mahdollisuuksista ja aurinkosähköjärjestelmistä, vastaamme kaikkiin mieltäsi mahdollisesti askarruttaviin kysymyksiin ja annamme sinulle tarjouspyynnön aurinkosähköjärjestelmästä asennustöine kaikkineen – älä suotta emmi pidempään!

Aurinkosähkö mökille – mitä tulee ottaa huomioon?