Soita: 040 8402653

Ermen Oy:lle aurinkosähkö on tuttua. Erilaisista aurinkovoima- ja sähköistysratkaisuista meillä on yli 20 vuoden kokemus. Erikoisosaamistamme on aurinkovoimaloiden rakenne- ja sähkösuunnittelu, valvonta ja räätälöityjen jalustaratkaisuiden toteuttaminen. Olemme olleet mukana suurissa aurinkovoimaprojekteissa, eikä yksikään projekti Suomen mittakaavassa ole meille liian suuri.

Toteutamme suuret ja pienet aurinkovoimalat koko Suomen alueella.

Suurten kokonaisuuksien lisäksi toteutamme aurinkosähköratkaisuja myös pienempiin kohteisiin avaimet käteen -palveluna. Esimerkiksi mökkisähköistyksestä meillä on jo yli 20 vuoden kokemus. Aurinkosähkön asennukset teemme myös omakotitaloihin tai muihin pienkohteisiin. Maailman pohjoisin aurinkovoimala Inarissa on Ermen Oy:n käsialaa.

Ermen mukana myös Nurmon Auringon Atria hankkeessa.

Ota yhteyttä niin suunnitellaan sinullekin voimala, joka kestää Suomen olosuhteet.

Aurinkosähkö katolla. Aurinkovoimala 66kw

Referenssikohteita

 • Nurmon Aurinko, Atrian aurinkovoimala
 • SolarIgo Oy
 • Haminan Energia (Ermen Oy toteutti jalustaratkaisut)
 • Kauppakeskus Skanssi, Turku
 • Senaatti Kiinteistöt
 • Kotkan Energia
 • Lem-Kem
 • Älvsby talot
 • Lahden Talot, Hoivakoti Aavatar
 • Yksityisiä pienempiä kohteita useita
 • Useita tarviketoimituskohteita

Tietoa aurinkosähköstä

Aurinkosähkö on tulevaisuuden energiaa: aurinko on loputon energian lähde, joka säteilee kirkkaana vielä seuraavien miljardien vuosien ajan. Siksi se on omavaraisuuteen pyrkivän valinta. Se on myös ympäristöystävällisyyttä arvostavan valinta. Se on valinta, johon sijoitettu raha on järkevä investointi, sillä aurinko paistaa ilmaiseksi ja aurinkosähköjärjestelmät maksavat itsensä takaisin tämän päivän hinnoilla noin kymmenessä vuodessa. Kun haluat ottaa ratkaisevan askeleen kohti aurinkosähköä, Ermen Oy on apunasi alusta loppuun, aina tarvekartoituksesta aurinkopaneelien viimeisten asennusruuvien kiinnittämiseen.

Aurinkoenergia sopii mainiosti monien eri tahojen hyödynnettäväksi: sitä voi käyttää niin omakotitalojen yhteydessä, kesämökeillä tai vapaa-ajan asunnoilla, yrityksen liike- tai toimitiloissa, maatiloissa, veneissä, asuntoautoissa ynnä muissa vastaavissa sovelluskohteissa. Aurinkoenergiajärjestelmiä ajatellen tarjolla on kaksi eri vaihtoehtoa: joko verkkovirtaan kytkettävä, joka auttaa pienentämään sähkölaskua ja parantamaan omavaraisuutta, tai akustokäyttöinen, joka sopii kohteisiin joissa tavallinen verkkovirta saattaa olla tavoittamattomissa: hyviä esimerkkejä ovat juuri syrjäiset kesämökit, veneet ja asuntoautot. Näissä aurinkosähkö on käytettävissä paitsi päivisin auringon paistaessa, myös illan hämärissä auringon laskettua, koska akusto on varastoinut virtaa päivän aikana.

Verkkovirtaan kytkettävä järjestelmä toimii tavallisen sähkön rinnalla vähentäen kalliin sähkön kulutusta ja pienentäen sähkölaskua. Ja mikäli siinä ohessa syntyy sähköylijäämää, sähköyhtiöt ovat velvoitettuja ostamaan sen. Näin voit tienata aurinkosähköä tuottamalla myös hieman ylimääräistä rahaa pienempien sähkölaskujen myötä säästetyn rahan ohella.

Aurinkosähköä saat alkukeväästä loppusyksyyn

Aurinkosähköä on mahdollista hyödyntää aina kevään ensimmäisistä päivistä loppusyksyyn, siis käytännössä maaliskuusta syyskuuhun. Jotta aurinkosähköjärjestelmästä olisi mahdollisimman paljon hyötyä, olisi ne sijoitettava mahdollisimman aurinkoiseen paikkaan, esimerkiksi rakennuksen katolle tai seinille. Tarvittaessa ne voi sijoittaa myös 40-50 metrin päähän rakennuksesta mikäli lähistöllä sijaitsee sopivan avara paikka, esimerkiksi ranta. Pääasia on, että aurinko paistaa kyseiselle alueelle esteittä vähintään kahdeksan tunnin ajan. Pienikin varjona toimiva este saattaa pudottaa paneelista saatavaa tehoa oleellisesti.

Suomen leveysasteilla aurinkopaneelit on aina syytä asentaa kohti etelää niin, että kallistuskulma on noin 45 astetta silloin kun paneelin käyttö ajoittuu kesäaikaan. Latauksen kannalta paneelin oikea kallistuskulma on kuitenkin tärkeämpi kuin tarkasti sijoitettu oikea ilmansuunta. Asennuksen jälkeen paneelit ovat huoltovapaita ja säilyttävät toimintakykynsä jopa vuosikymmenien ajan.

Ermen Oy on aurinkosähkön asiantuntija

Ermen Oy toimittaa aurinkosähköjärjestelmät avaimet käteen -periaatteella. Autamme sinua täyttämään tarvittavat lupahakemukset ja kartoittamaan juuri sinun sähkönkulutustarpeitasi parhaiten palveleman aurinkopaneelien määrän. Tämän jälkeen hoidamme asennuksen ja opastamme sinut käyttämään järjestelmääsi mahdollisimman tehokkaasti.

Tämän jälkeen pääset tuottamaan itse sähköä ja ottamaan askeleet kohti pienempiä sähkölaskuja ja riippumattomuutta tavallisesta verkkovirrasta – tai mikäli kyseessä on huvila tai kesämökki, pääset vihdoin hyödyntämään nykyajan sähkömukavuuksia, kuten jääkaappia, televisiota ynnä muita laitteita myös mökilläsi. Kannattaa myös muistaa, että aurinkosähkö on puhdasta sähköä ilman meluhaittoja, saasteita tai luonnolle haitallisia yhdistelmiä.

Voit lukea lisää aurinkosähköstä täältä!

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja kysy lisää!