Aurinkosähkö ja energiatuki kulkevat tietyissä yhteyksissä tiiviisti käsi kädessä. Etenkin yritysten ja yhteisöjen kohdalla on ehdottomasti järkevää hyödyntää aurinkosähköön työ- ja elinkeinoministeriön myöntämät uusiutuvan energian tuet (lue lisää täältä), joiden avulla on mahdollista kattaa jopa 30 – 35 prosenttia kaikista investointikustannuksista.

Autamme mielellämme sinua selvittämään sen, mihin tukiin olet oikeutettu ja tarvittaessa myös avustamme sinua eri lomakkeiden täyttämisessä. Valmiit ja täytetyt lomakkeet toimitetaan aina siihen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukseen, jonka toiminta-alueella investointi tai selvityshanke on tarkoitus toteuttaa. Niin ikään autamme sinua täyttämään tarvittavat lupahakemukset. Jos sinulla herää kysymyksiä matkan varrella, konsultoimme sinua mielellämme aina tarpeen vaatiessa.

Työ-ja elinkeinoministeriö voi myöntää energiatukea hankekohtaisen harkinnan perusteella sellaisille yrityksille, kunnille ja muille yhteisöille, joiden ilmasto- ja ympäristömyönteiset investointi- ja selvityshankkeet edistävät

  • uusiutuvan energian tuotantoa tai käyttöä
  • energiansäästöä tai energiatuotannon tai sen käytön tehostamista
  • vähentävät energian tuotannon tai käytön ympäristöhaittoja

Energiatuella pyritään edistämään etenkin uuden energiateknologian käyttöönottoa ja markkinoille saattamista. Aurinkosähkö luonnollisesti lukeutuu tämän energiateknologian alle, sillä se on uusiutuvaa ja erittäin ympäristöystävällistä. Siksi yritykset, yhteisöt ja maatilat saavat energiatukea ryhtyessään tuottamaan aurinkosähköä.

Sähköntuottajana tienaat rahaa ja säästät energiakuluissa

Paitsi että maataloudet, yritykset ja yhteisöt ovat oikeutettuja energiatukeen, sähköntuottajana on mahdollista tienata rahaa: ylijäävän sähkön voi myydä sähköyhtiöille, jotka ovat velvoitettuja ostamaan aurinkovoimaloista syntyvän ylimääräisen sähkön. Sähkönmyynti onnistuu myös omakotitaloasukkailta – voit tiedustella asiasta lisää oman sähköyhtiösi edustajalta. Myös meiltä saat lisätietoa aiheeseen liittyen.

Kannattaa tietysti pitää mielessä myös tuttu sanonta: jokainen säästetty euro on tienattu euro. Aurinkoenergiaan sijoitetun investoinnin avulla säästät energiakustannuksissa, ja kun järjestelmä on lopulta maksanut itsensä takaisin jopa alle kymmenessä vuodessa, sen jälkeen kaikki on ilmaista energiaa.

Ermen Oy tarjoaa kokonaisvaltaista palvelua

Aurinkosähköä suositaan vuosi vuodelta enemmän, sillä ihmiset alkavat heräämään sen tarjoamiin mahdollisuuksiin: ympäristöystävällisyyteen, omavaraisuuteen ja riippumattomuuteen. Huoltovapaat järjestelmät ja aurinkopaneelit pysyvät alkuasennuksen jälkeen toimintakuntoisina vuosikymmenten ajan tuottaen jatkuvasti sähköä suoraan auringonvaloa hyödyntäen. Tästä ei koidu minkäänlaisia meluhaittoja tai pakokaasuja eikä ympäristölle haitallisten yhdisteiden syntymistä. Siksi aurinkovoiman avulla voi sähköistää syrjäisen erämaamökinkin ilman pelkoa ikävistä sivuvaikutuksista.

Me autamme sinua kartoittamaan tarpeesi ja valitsemaan niitä parhaiten palvelevan kokonaisuuden aurinkovoimaloineen ja paneeleineen. Sen jälkeen autamme sinua täyttämään tarvittavat lupahakemukset ja mahdolliset tukilomakkeet, mikäli kyseessä on yritys, yhteisö tai maatila. Lopuksi hoidamme myös laitteiden asennukset ammattitaidolla ja avaimet käteen -periaatteella, jonka jälkeen olet valmis aloittamaan aurinkosähkön hyödyntämisen alkukevään ensimmäisistä päivistä aina loppusyksyyn saakka.

Eikö kuulostakin helpolta? Eikä vain kuulosta, vaan Ermen Oy:n asiantuntemusta ja palveluita hyödyntämällä se myös on sitä! Olemme luonnollisesti apunasi myös jatkossa, mikäli sinulla herää

kysymyksiä tai haluat esimerkiksi laajentaa käytössä olevien aurinkopaneelien lukumäärää ja pinta-alaa. Palvelemme sinua mielellämme kaikissa aurinkoenergiaan liittyvissä asioissa ja kysymyksissä.

Ota yhteyttä ja kysy lisää aurinkosähköstä

Kun olet kiinnostunut hyödyntämään loputonta voimalähdettä, aurinkoa, joka loistaa vielä miljardien vuosien ajan, Ermen Oy on valmiina auttamaan sinua koko matkan ajan, lupahakemusten täyttämisestä viimeisen asennusruuvin kiinnittämiseen. Ota siis empimättä yhteyttä ja tiedustele lisää!

Energiatuki – aurinkosähkön tuet ja luvat