Aurinkolämpöä on käytetty Suomessa jo varsin pitkään. Ihan syystäkin, sillä auringon avulla on mahdollista lämmittää esimerkiksi koko asunnon käyttövesi kokonaisuudessaan aina keväästä syksyyn, siis käytännössä maaliskuusta syyskuulle – ja loppuvuonna aurinkolämpöä voi edelleen hyödyntää käyttöveden esilämmittämiseen. Aurinkokeräin on se laite, joka valjastaa auringon lämmön käytettäväksesi.

Aurinkokeräin katolla

Auringon lämmön talteen ottava aurinkokeräin on huoltovapaa ja pitkäikäinen, sillä niissä ei ole ollenkaan minkäänlaisia liikkuvia osia. Tästä seuraa se, että kun aurinkokeräimen on kerralla asentanut paikoilleen oikeaoppisesti, se on siitä eteenpäin kokonaan huoltovapaa ja varsin pitkäikäinen laite. Kannattaa myös muistaa, että aivan kuten aurinkosähkö, myös aurinkolämpö on merkittävä mahdollisuus jokaiselle sellaiselle ihmiselle, joka arvostaa omavaraista energiataloutta ja haluaa omilla toiminnoillaan pyrkiä kohti juuri tällaista riippumattomuutta.

Aurinkokeräin on myös kustannustehokas – nykyaikaiset aurinkokeräimet ovat niin kustannustehokkaita laitteita, että parhaimmillaan aurinkolämpöjärjestelmä on maksanut itsensä kokonaisuudessaan takaisin viimeistäkin senttiä myöten jopa alle kolmen vuoden kuluttua aloitushetkestä. Tämän jälkeen loppuaika on pelkkää säästöä, sillä kuvittelepa seuraava tilanne: esimerkiksi pelkän vuotuisen käyttöveden lämmityskustannukset putoavat jopa neljännekseen entisestä. Se, mitä sen jälkeen seuraa, on pelkkää ilmaista lämmitystä! Eikö vain kuulostakin houkuttelevalta? Kenties jopa liian hyvältä ollakseen totta? Luota meihin, tämä on täyttä totta – on vain sinusta itsestäsi kiinni, haluatko ryhtyä säästämään nyt vai myöhemmin!

Kannattaa tiedustella aurinkolämmön hyödyntämismahdollisuuksia myös isommissa kohteissa, kuten maataloissa tai liikekiinteistöissä. Erilaisia käyttömahdollisuuksia on laaja määrä.

Miten aurinkokeräin sitten oikein toimii?

Aurinkokeräimen toimintaperiaate on lopulta melko yksinkertainen: aurinkokeräimen tyhjiöputki koostuu kahdesta lasipinnasta, joiden väliin on muodostettu tyhjiö. Aina auringon läpäistessä päällimmäisenä olevan kirkkaan lasin, tyhjiö eristää lämmön putken sisään. Sisemmän lasiputken pinnoite taas puolestaan estää lämmön karkaamisen siirtäen lämmön sen sisällä olevaan kuparisauvaan. Sauvan sisällä on lämmönsiirtonestettä, joka kaasuuntuu lämmön vaikutuksesta ja nousee putken kärkeen, joka taas luovuttaa lämmön siirtonesteeseen. Samalla neste jäähtyy ja valuu takaisin putken alaosaan, kun neste on muuttunut jälleen takaisin nestemäiseen muotoon.

Kuten mainitsimme, erilaisia käyttökohteita aurinkolämpöjärjestelmälle on olemassa monipuolinen määrä. Sitä voi hyödyntää uudis- tai saneerauskohteiden yhteydessä, vapaa-ajan asunnoilla, huviloilla tai mökeillä, uima-altaiden veden lämmitykseen, lattialämmitykseen tai käyttöveden lämmitykseen. Ja kuten mainittua, kyseessä on oikeasti itsensä takaisin maksava sijoitus, joka auttaa pitämään lämmityskustannukset kurissa parhaimmillaan jo alle kolmen vuoden kuluttua järjestelmän käyttöönotosta!

Aurinkokeräinjärjestelmä koostuu neljästä osasesta: aurinkokeräimestä, pumppuyksiköstä, lämpötila-antureista ja varaajasta. Asennuksen hoidamme kuitenkin me, eikä sinun tarvitse itse huolehtia mistään mustaa kuin järjestelmän käyttämisestä ja kulujesi pienentämisestä sen myötä.

Jos olet kiinnostunut nykyaikaisesta aurinkolämpöjärjestelmästä, käänny rohkeasti meidän puoleemme ja sijoita ekologiseen ja taloudellisesti järkevään ratkaisuun heti tänään.

Tarjoamme sinulle peruspaketin

asennuksineen, jonka jälkeen pääset aloittamaan aurinkolämmön hyödyntämisen joka vuosi, aina alkukevään päivistä loppusyksyyn asti – ja koko tämän ajan lämmityskustannukset ovat vain neljänneksen siitä, mitä ennen jouduit maksamaan. Auringon mahdollistama omavaraisuus on myös sellainen seikka, joka on syytä pitää mielessä eri vaihtoehtoja pohtiessasi.

Mikäli olet kiinnostunut, ota empimättä yhteyttä meihin ja tiedustele lisää aiheesta! Kerromme sinulle mielellämme lisää eri käyttömahdollisuuksista ja vastaamme kaikkiin mahdollisiin kysymyksiisi.

Mikä on aurinkokeräin?